• Call: +385 48 270 125
  • Mail:foruminvest@foruminvest.hr

Uskoro natječaji za vinare

Ovim putem obavještavamo sve potencijalne korisnike mjera iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine da uskoro slijedi raspisivanje novih natječja iz tzv. “”vinske omotnice””. Vinska omotnica iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari mogu je koristiti kroz tri mjere:
Restrukturiranje i konverzija vinograda – ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima
Investicije u vinarije i marketing vina – ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologije
Promidžba na tržľištima trećih zemalja   – financirane promidžbe na tržištima  trećih zemalja, koji omogućava povećanje izvoza vina izvan zemalja članica.
Natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih  zemalja raspisat će se več do kraja travnja, a raspisivanje natječaja za Restrukturiranje i konverziju vinograda te Investicije u vinarije i marketing vina bit će pravovremeno najavljeno na stranicama Agencije za plaćanja.
Svi korisnici navedenih mjera moraju biti upisani u Vinogradarski registar te ispunjavati ostale uvjete propisane pravilnicima o njihovoj provedbi koji su objavljeni u Narodnim novinama br. 146/13.