• Call: +385 48 270 125
  • Mail:foruminvest@foruminvest.hr

Općini Antunovac odobren je EU projekt Poduzetničkog inkubatora

  • Općini Antunovac odobren je EU projekt Poduzetničkog inkubatora

Općini Antunovac odobren je EU projekt Poduzetničkog inkubatora i akceleratora – RODA koji će se graditi u Gospodarskoj zoni Antunovac.

Projekt je ukupne vrijednosti 21,4 milijuna kuna i prijavljen je krajem 2016. godine u Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta na javni poziv Razvoj poslovne infrastrukture, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a iznos sufinanciranja koji je odobren za provedbu projekta je 93%, odnosno oko 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Općina Antunovac, partner je Agencija RODA d.o.o. s uključenih šest suradničkih organizacija s područja Osječko-baranjske županije, među kojima je i Ekonomski fakultet iz Osijeka, ali i tvrtke iz Zagreba. Objekt je energetski učinkovit, veličine 3.179 m2 s ukupno 35 uredskih i 2 poslovno proizvodna pogona, konferencijskom dvoranom, 2 coworking prostora, hardverskim sobama za aditivne tehnologije 3D printanja i u kojemu je predviđeno da će usluge pružati 2 poduzetničke potporne institucije, a prva je upravitelj objekta Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac-RODA d.o.o.

Od projekta se očekuje uspostavljanje i pružanje novih i inovativnih usluga poduzetnicima, posebno onima u području novih tehnologija kao i poduzetnicima koji razvijaju potpuno nove proizvode i usluge ili su komplementarne njima. Osim izgradnje objekta očekuje i značajan doprinos radu s postojećim poduzetnicima u Gospodarskoj zoni, podrška pripremi i provedbi njihovih projekata i poticanje osnivanja novih tvrtki, posebno doprinos razvoju poduzetništva mladih i ženskog poduzetništva.

Provedba projekta će trajati dvije godine, tijekom kojih će se osim izgradnje provoditi dodatne aktivnosti usmjerene stvaranju povoljnijeg poduzetničkog okruženja, modelima financiranja poslovnog pothvata i jačanju ljudskih kapaciteta u poduzetništvu, posebno informacijsko-komunikacijskim tehnologijama i potpore mladim inovativnim tvrtkama, proizvodima i uslugama. Po završetku provedbe projekta u visoko-tehnološki opremljenim poslovnim prostorima u inkubatoru otvorit će se mogućnost za rad preko 150 zaposlenika.

Tvrka Forum Invest d.o.o. sudjelovala je u pripremi Investicijske studije i analize troškova i koristi koja je sastavni dio natječajne dokumentacije.